Güneydoğu’daki KOBİ’lerin “kapsayıcı iş eğitimi” İstanbul’da devam ediyor

20 June 2019

Güneydoğu iş dünyasının temsilcileri, İstanbul’da STK, akademi ve iş insanları ile buluşuyor

Güneydoğu’daki KOBİ’lerin “kapsayıcı iş eğitimi” İstanbul’da devam ediyor

UNDP’nin TÜRKONFED iş birliği ile, Türkiye'deki KOBİ'lerin kapasitesini güçlendirmek amacıyla başlattığı kapsayıcı iş eğitimi devam ediyor. Şanlıurfa’daki teorik eğitimle başlayan programın ikinci ayağı 20-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor.

İstanbul, 20 Haziran 2019 – UNDP ve ortaklarının Güneydoğu Anadolu’da faaliyette bulunan 15 işletmeye yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında firma yetkilileri için İstanbul’a bir çalışma ziyareti  düzenleniyor.

Çalışma ziyareti, TÜRKONFED, TÜSİAD, Turcas, Ceynak, Dimes ve BVN Havacılık temsilcileri ile İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı Fuat Keyman’ın katılımları ve farklı firmalara yapılacak gezileri kapsayacak. Ziyaretlerde katılımcıların bilgi alışverişinde bulunması, aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunun ele alınması ve katılımcı firmaların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED işbirliğiyle düzenlenen Kapsayıcı İş Eğitimi Programı geçen ay Şanlıurfa’da başlamıştı. Kapsayıcı ve katılımcı bir yaklaşımla ele alınan ve sivil toplum, akademi, iş dünyası ile kamu kurumlarının da destek verdiği program Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (DOGÜNSİFED) ev sahipliğinde Şanlıurfa’da 22-23 Mayıs’ta düzenlenen iki günlük teorik eğitimle başladı.

Eğitimler sırasında yaptığı açıklamada, uluslararası yatırımcıların değer yaratan işletmeleri giderek daha fazla tercih ettiklerinin altını çizen UNDP Özel Sektör Programı Yöneticisi Hansın Doğan, geleceğin ekonomisinde güçlü şirketlerin değer yaratan şirketler olacağını ve diğerlerinin rekabet gücünün zayıflayacağını belirtti. Doğan ayrıca sadece büyük şirketlerin değil; tedarikçiler ve KOBİ’lerin de insan-toplum ve çevre alanlarında vizyonlarını belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa’daki eğitimlerde dijitalleşen ve küreselleşen dünyada ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Eğitim kapsamında, ihracattan kurumsal sosyal sorumluluğa kapsayıcı bir iş yaklaşımıyla nasıl daha fazla değer yaratılabileceği ve rekabet gücünün nasıl artırılabileceği ele alındı. Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Sabancı Üniversitesi, Visa Türkiye ve Microsoft Türkiye’den temsilciler de ilgili konu başlıklarında yaptıkları vaka sunumları ile eğitime katkıda bulundu.

Pilot bir uygulama olarak hayata geçirilen eğitim, UNDP Türkiye’nin Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar için İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi kapsamında düzenleniyor.

Türkiye’deki KOBİ’lerin kapasitesini geliştirmek, üretimini desteklemek ve rekabetçilik gücünü artırmayı hedefleyen proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayelerinde, Japonya Hükümeti’nin sağladığı finansal destekle yürütülüyor.

 

UNDP Hakkında:

UNDP Türkiye Temsilciliği, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme, kapsayıcı ve demokratik yönetişim ve iklim değişikliği ve çevre konularında çalışıyor. UNDP, 50 yılı aşkın bir süredir, Türk Hükümeti'nin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektör dahil çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluşla işbirliği yapıyor.

 

Bilgi için:

Suriyeli ve Ev Sahibi Topluluklar için İstihdam İmkânlarının Geliştirilmesi ve Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Yolu ile Dayanıklılık Oluşturma Projesi / Proje Yöneticisi / Okşan Gürtuna Haliloğlu / 0312 454 1071 / oksan.gurtuna@undp.org