İnovasyon Kampüsü eğitim programının ilk dönem kazananları belli oldu!

12 August 2020

Samsung’un Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Vakfı’yla birlikte hayata geçirdiği “İnovasyon Kampüsü” eğitim programında uzmanlardan oluşan jüri tarafından en başarılı projeler seçilirken mezun olmaya hak kazanan öğrencilere de sertifikaları takdim edildi.  

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “İnovasyon Kampüsü” eğitim programında başarılı projeler belli oldu.

Uzmanlardan oluşan jüri, Samsung’un küresel olarak belirlediği seçim kriterlerine uygun olarak en yaratıcı, IoT teknolojilerini en iyi kullanan ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına en iyi hizmet eden projeleri seçti.

Batuhan Abay’ın hava kirliliğini ölçümlemek için geliştirdiği Climate Sensitive Smart System projesi birinci, Emre Mollahüseyinoğlu ve Fatih Arslantürk’ün atık yönetiminde sürdürülebilirliği sağlamayı hedefleyen Smart Waste Management projesi ikinci, Doğukan Ateş’in görme engellilerin karşılaştıkları zorlukları tek bir uygulamada çözen Invisible Helper projesi ise üçüncü oldu.

Jüri oylaması sonucunda ilk üçe giren projelerin sahiplerine, Samsung.com’da yapacakları alışverişlerde geçerli olmak üzere 10.000 TL, 7.500 TL ve 2.500 TL değerinde hediye çekleri verildi.

25 öğrenciye IoT eğitimi verildi

Başvuruları şubat ayında alınan ve 4 bini aşkın başvuru içinden seçilen öğrencilere nesnelerin interneti (IoT) odağında yaklaşık 3 ay süren eğitimler verildi. 240 saatlik eğitimlerin 80 saati IoT proje hazırlama süreçlerinden oluşurken projelerin Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarına çözüm getirmesi şartı konuldu.  Projelerin hazırlanması için gerekli teknik kitler, sensörler ve IoT ekipmanları Samsung tarafından öğrencilere temin edildi. İTÜ’nün uzmanları tarafından Samsung’un global müfredatı çerçevesinde verilen eğitimler sonucunda toplam 25 öğrenciye sertifika verildi.

Önde gelen isimler ve uzmanlardan eğitimler

Koronavirüs nedeniyle bu yıl online olarak gerçekleşen eğitimler kapsamında Türkiye Bilişim Vakfı Kurucusu Faruk Eczacıbaşı gençlerle bir araya gelerek “Geleceğin Teknolojileri ve Kırılım Çağı” konulu bir ders verdi. Ayrıca UNDP de proje başlangıcında Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda gençlere eğitimler verdi. Bunun yanı sıra UNDP’nin 15 kişilik uzman kadrosu projelere destek sunmak amacı ile Türkiye’de ilk kez gençlere mentorluk yaptı. Teknik eğitimlerin yanı sıra gençlere Samsung’un kıdemli insan kaynakları uzmanları tarafından işe alım, CV hazırlama, mülakat teknikleri vb. bilgilerin olduğu eğitimler de verildi.

Önümüzdeki yıllarda da devam edecek uzun soluklu eğitim programının bir sonraki dönemi ise Eylül 2020’de başlayacak.

Samsung Electronics Hakkında

Samsung Electronics Co. Ltd. dünyaya dönüştürücü fikirler ve teknolojiler sayesinde ilham veriyor ve geleceği şekillendiriyor. Samsung Electronics, televizyon, akıllı telefon, giyilebilir cihazlar, tabletler, kameralar, dijital gereçler, ağ sistemleri, hafıza, yarı iletken ve LED çözümleri dünyasını yeniden tanımlıyor. Samsung hakkında güncel haberler için http://news.samsung.com adresinden “Samsung Newsroom” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

UNDP Hakkında

UNDP, yoksulluk, eşitsizlik ve iklim değişikliğinin yarattığı adaletsizliği sona erdirme mücadelesinde Birleşmiş Milletler’in öncü kuruluşudur. 170 ülkedeki uzman ve ortaklarımızdan oluşan geniş ağımız ile beraber çalışarak, ülkelerin insanlar ve gezegenimiz için bütünleşik ve kalıcı çözümler geliştirmesine destek oluyoruz. tr.undp.org

İstanbul Teknik Üniversitesi Hakkında

250. yaşına doğru ilerleyen İTÜ, bilimsel ve teknolojik sayısız ilerlemenin mimarı olan, ilkleri başaran, teklere imza atan dünyanın en eski teknik üniversitelerinden biridir. Özellikle enerji, bilgisayar ve bilişim, otomotiv, havacılık gibi günümüz dünyası için oldukça önem taşıyan alanlardaki projeler küresel ortaklarla iş birliğinde yürütülmektedir. 400’ün üzerinde Ar-Ge laboratuvarına, 15 araştırma merkezine sahip İTÜ’nün yanı sıra bünyesindeki ARI Teknokent de  800’e yakın Ar-Ge projesinin yürütüldüğü bir bilim, sanayi ve teknoloji merkezidir. Daha fazla bilgi için: www.itu.edu.tr web adresi ziyaret edilebilir.

 

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Hakkında

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Nisan 1995’te kurulmuştur. Kurucusu ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı’dır. 186 Kurum ve 251 gerçek kişi olmak üzere toplam 437 üyesi ile birlikte ana amacı; Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için bilgi ve teknoloji temelli altyapının oluşturulabilmesine katkıda bulunmak, teknolojinin getirdiği yeni iş ve yaşam modellerini takip ederek dünya ile rekabet eden gelişmiş bir Türkiye için uğraş vermektir. TBV; Bilgi & iletişim ve telekom sektörünün ekonomideki payının arttırılması için bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerinde bulunmak, ekonomik ve sosyal çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak için bilgi toplumu, eğitim, oyun, dijital dönüşüm, akıllı şehirler, Avrupa Birliği dijital gündemi, kamu da regülasyon, sivil toplum iş birlikleri gibi pek çok önemli alanda çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir.


Excel İletişim ve Algı Yönetimi

Baykan Çallı – baykan.calli@excel.com.tr – 0216 544 94 58