Türkiye’nin Mühendis Kızları 5. kez İstanbul’da buluştu

26 February 2020

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Limak Vakfı'nın T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Türkiye’nin Mühendis Kızları projesinin bursiyerleri 5. kez İstanbul’da bir araya geldi. Buluşmaya Türkiye’nin Mühendis Kızları’nın yanı sıra projenin mentorları ve koçları da katıldı.

İstanbul buluşması, Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nun konuşmalarıyla başladı.

Etkinlikte, her sene olduğu gibi ilham veren rol modeller konuşmalar yaptı ve eğitim programları düzenlendi. Jacobs Deprem Mühendisliği Teknik Grubu Eşbaşkanı Dr. Menzer Pehlivan, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, TurkishWin & BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank Baş Antrenörü Giovanni Guidetti, oyuncu Belçim Bilgin ve yazar Aret Vartanyan katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

Türkiye’de kadın mühendis sayısını artırmak, kadınların iş hayatında daha etkin olması ve karar verici mekanizmalarda yer almasını sağlamak amacıyla 5 yıl önce başlatılan Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi büyümeye devam ediyor. Şimdiye kadar devlet üniversitelerinin mühendislik bölümlerinde okuyan 310 kız öğrenciye burs imkânı tanınmasının yanı sıra bursiyerler mühendislik eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunan sertifika programları, İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlardan da faydalandı.

Projenin 5. yılında ise 120 öğrenci program kapsamında burs ve çok yönlü desteklerden yararlanıyor. İstanbul buluşmasında geçen sene mezun olan bursiyerler için de bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Buluşmada, Türkiye’nin Mühendis Kızları’na yönelik “Başarılı İş Görüşmesi” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalığı” konularında eğitim ve panel de gerçekleştirildi. Ayrıca, GRİPİN grubu ile Türkiye’nin Mühendis Kızları proje bestesi yapma atölyesi düzenlendi.